Tweede Maanrockdag lokt 50.000 bezoekers

Tweede Maanrockdag lokt 50.000 bezoekers

In Mechelen is zaterdag de tweede dag van Maanrock nog volop aan de gang. Zaterdag waren 50.000 mensen op de been, verspreid over zeven locaties in de binnenstad. Zondag wordt meestal de topdag voor Maanrock door een programma dat de hele familie aanspreekt: dan staan onder meer Ghost Rockers, Soulsister en Stan Van Samang op de planken. Na een zeer succesvolle start op vrijdag is het ook zaterdag één groot feest in Mechelen. Zowat 50.000 mensen vonden hun weg naar de Mechelse binnenstad.
De toegang tot de IJzerenleen moest enkele keren worden afgesloten omdat het maximaal aantal bezoekers bereikt was, maar ook de andere podia kregen heel wat bijval. “Starsailor heeft de Grote Markt net een mooi moment bezorgd en de IJzerenleen is traditiegetrouw een grote trekker, maar ook de andere locaties doen het goed”, zegt mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo even voor 23u aan Belga. “Klassiek was erg gesmaakt, het dansplein was een schot in de roos en MOES echt een aanwinst voor Maanrock. Het ziet er veelbelovend uit voor morgen, zondag is meestal de populairste dag.”
Dan wordt nog een achtste locatie geopend: Rommy’s Zomertuin in de Sinte-Mettetuin aan de Schaalstraat. Van 10.00 tot 19.00 uur is er doorlopend kinderanimatie en een picknick op maat van de allerkleinsten.
Op het Groot podium geven onder meer Ghost Rockers, Soulsister en Stan Van Samang het beste van zichzelf. Op het Feestpodium worden Trish, Nukov&Yelmet en DJ Smos verwacht, Pelican Bay en Fleddy Melculy schitteren op het Apart podium, op het Klassiek podium komen alle fanfares en harmonies uit Mechelen hun kunnen tonen en er is ook dans en theater voor de liefhebbers.
Voor het volledige programma: www.maanrock.be.

bron: Belga