Jupiler Pro League - STVV en Lokeren blijven winnen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sint-Truiden heeft zaterdag op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League met 1-0 gewonnen van Waasland-Beveren. Igor Vetokele zorgde na 74 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd op Stayen. Voor de thuisploeg was het na het ontslag van de Spanjaard Tintin Marquez al de derde zege op rij, met twaalf punten komen ze voorlopig op gelijke hoogte van Club Brugge, de nummer twee in het klassement.

Ook Lokeren is aan een opmars bezig sinds Runar Kristinsson vervangen werd door Peter Maes. Vorig weekend pakten ze in de Wasico op het veld van Waasland-Beveren dankzij een 2-3 zege hun eerste punten van het seizoen, zaterdag waren ze met 3-0 te sterk voor Eupen, na goals van Samy Kehli (48.), invaller Robin Söder (79.) en Marko Miric (88.). Met zes punten is Lokeren intussen uit de gevarenzone weggeslopen en nestelen ze zich mooi in de middenmoot.

Vrijdagavond openden KV Kortrijk en Moeskroen deze vijfde speeldag met een 1-1 gelijkspel in het Guldensporenstadion. Zaterdag behield Charleroi het maximum van de punten met een 3-2 thuiszege tegen Zulte Waregem, een kwartier voor affluiten stonden de Karolo's nog 1-2 achter. Met Racing Genk - KV Mechelen (20u30) staat er zaterdagavond nog één wedstrijd op het programma. Het zwaartepunt van deze speeldag ligt echter op zondag, met de toppers Club Brugge - Standard (14u30), AA Gent - Anderlecht en KV Oostende - Antwerp (20u).

bron: Belga