Jupiler Pro League - Pozuelo bezorgt Racing Genk de drie punten tegen KV Mechelen

Racing Genk heeft zaterdagavond op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League met 1-0 (rust: 1-0) gewonnen van KV Mechelen. Draaischijf Alejandro Pozuelo scoorde na 38 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde de Genkse fans zo de eerste thuiszege van het seizoen. Na de pauze was het de wedstrijdleiding die een hoofdrol opeiste in de Luminus Arena. Wim Smet kende de thuisploeg eerst een strafschop toe na een overtreding op Ingvartsen, maar na het bekijken van de videobeelden kwam hij op die beslissing terug. Geen strafschop dus en de Genkenaars waren woedend. Even later mocht Thomas Buffel gaan douchen na een tweede gele kaart.

In de stand is Genk voorlopig zesde met zeven punten. KV Mechelen miste zijn competitiestart volledig en staat met drie op vijftien pas op de op twee na laatste plaats.

Vrijdagavond openden KV Kortrijk en Moeskroen deze vijfde speeldag met een 1-1 gelijkspel in het Guldensporenstadion. Zaterdag behield Charleroi het maximum van de punten met een 3-2 thuiszege tegen Zulte Waregem, een kwartier voor affluiten stonden de Karolo's nog 1-2 achter. STVV en Lokeren bevestigden hun goede vorm met thuiszeges tegen respectievelijk Waasland-Beveren (1-0) en Eupen (3-0). Met negen op negen en twaalf punten in totaal staan de Kanaries voorlopig op gelijk hoogte van Club Brugge, de nummer twee in het klassement. Lokeren is na een zes op zes uit gevarenzone weggeslopen richting de middenmoot.

Het zwaartepunt van deze speeldag ligt op zondag, met de toppers Club Brugge - Standard (14u30), AA Gent - Anderlecht en KV Oostende - Antwerp (20u).