Julian Alaphilippe bezorgt Quick-Step derde ritzege in Vuelta

Julian Alaphilippe bezorgt Quick-Step derde ritzege in Vuelta

Julian Alaphilippe (Quick-Step) Floors heeft de achtste etappe in de 72e Ronde van Spanje gewonnen. Na 199,5 kilometer van Hellin naar de Xorret de Cati troefde de 25-jarige Fransman de Sloveen Jan Polanc en de Pool Rafal Majka op de slotklim af. Serge Pauwels werd op 26 seconden vierde. De 32-jarige Brit Chris Froome (Sky) bolde als veertiende op 1:27 over de aankomst en hees zich iets steviger in de rode leiderstrui. Eerste achtervolger Johan Esteban Chaves werd op 1:44 twintigste. In de stand volgt de Colombiaan nu op 28 seconden van Froome. De Ier Nicolas Roche is op 41 seconden derde.

Voor Alaphilippe is het de zesde profzege, de tweede dit seizoen en de tweede in de WorldTour. In maart won hij de tijdrit in Parijs Nice. Quik-Step zit in deze Vuelta al aan drie zeges. Vorige week zaterdag won Yves Lampaert de tweede etappe, twee dagen later was zijn Italiaanse teamgenoot Matteo Trentin de snelste in de vierde rit. Vorig jaar sloot de Belgische formatie de Vuelta met vier ritzeges af.

Morgen werken de renners 174 kilometer af van Orihuela naar de Cumbre del Sol (Valencia). De relatief vlakke etappe krijgt zijn ontknoping op een 3,2 kilometer lange slotklim, gemiddeld 11,9 procent steil, met pieken tot 18 procent.

bron: Belga