EK hockey (v) – Thijssen is “fier op speelsters”, D’Hooghe verkozen tot beste doelvrouw van het toernooi

EK hockey (v) - Thijssen is "fier op speelsters"

Niels Thijssen zag zijn Red Panthers zaterdagavond vrijwel kansloos met 3-0 verliezen van Nederland in de finale van het EK hockey bij de vrouwen. “Ze mogen nochtans allemaal fier zijn op hetgeen ze bereikt hebben”, vertelde de Belgische bondscoach na de wedstrijd. “We bleven lang in de wedstrijd en stonden tot in het laatste kwart slechts één punt achter tegen dit toch wel sterke Nederland, het beste team in dit toernooi. Deze prestatie opent perspectieven voor de toekomst en toont aan dat we de top kunnen bereiken, terwijl we het toernooi begonnen zijn als nummer veertien van de wereld.”
Doelvrouw Aisling D’Hooghe werd verkozen tot beste doelvrouw van het toernooi. “Dit is leuk, maar ik had toch liever goud gewonnen”, vertelde ze. “We hebben een heel volwassen toernooi achter de rug.”
Bij Anouk Raes overheerste vooral de teleurstelling. “We wisten dat Nederland veel sterker was, maar we wilden tonen dat wij ook goed hockey kunnen spelen en ik denk dat het toch gelukt is. Nu starten we met de voorbereiding op het WK van komend jaar in Engeland. We willen en moeten nog op alle niveaus vooruitgang boeken”, besloot Raes.

bron: Belga