Belgen in het buitenland - Wolfsburg pakt eerste driepunter van het seizoen op bezoek bij Frankfurt

Wolfsburg heeft met 0-1 gewonnen op bezoek bij Eintracht Frankfurt op de tweede speeldag van de Duitse Bundesliga. Landry Dimata en Koen Casteels kregen beiden een basisplaats bij Wolfsburg. Na de zware 0-3 thuisnederlaag tegen Dortmund op de openingsspeeldag had Wolfsburg wat goed te maken tegen Frankfurt. Na 22 minuten was het Daniel Didavi die goed opdook bij de eerste paal om het enige doelpunt van de wedstrijd binnen te prikken. Landry Dimata kreeg zijn eerste basisplaats bij Wolfsburg, maar moest na 52 minuten met een blessure het veld verlaten. Koen Casteels stond de volledige wedstrijd tussen de palen.

Borussia Mönchengladbach heeft zijn eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Na de 1-0 overwinning tegen Keulen van vorige week, speelde het nu met 2-2 gelijk op bezoek bij FC Augsburg. Alfred Finnbogason (ex-Lokeren) bracht Augsburg al in de eerste minuut op voorsprong, maar Denis Zakaria (7.) en Oscar Wendt (30.) leken Mönchengladbach de overwinning te bezorgen. Sergio Cordova bracht de thuisploeg echter nog langszij in de 89e minuut. Thorgan Hazard speelde de volledige wedstrijd bij Mönchengladbach.

Orel Mangala stond bij Stuttgart opnieuw in de basis en hielp zijn ploeg aan een 1-0 overwinning tegen Mainz. Holger Badstuber scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Mangala maakte de wedstrijd vol en pakte een gele kaart in de 38e minuut.