Belgen in het buitenland - Scorende Fellaini helpt Manchester United aan overwinning tegen Leicester City

Manchester United heeft zaterdagavond een 2-0 overwinning behaald tegen Leicester City op de derde speeldag van de Engelse Premier League. Romelu Lukaku miste een strafschop bij de thuisploeg, maar Marouane Fellaini wist wel te scoren voor de 'Mancunians'. Romelu Lukaku stond na zijn drie doelpunten in de eerste twee competitiewedstrijden uiteraard opnieuw in de basis bij United, Marouane Fellaini begon op de bank. In de 52e minuut kreeg Lukaku de ideale mogelijkheid om zijn team op voorsprong te brengen via een strafschop, maar Leicester-doelman Kasper Schmeichel pareerde de inzet van de Rode Duivel. José Mourinho bracht youngster Marcus Rashford in na 67 minuten en amper drie minuten later bedankte die al met een doelpunt. Ook Fellaini werd een kwartier voor tijd nog ingebracht en ook hij wist het net te vinden door een bal van Jesse Lingard in de 82e minuut in doel te deviëren.

Dankzij de overwinning behoudt Manchester United het maximum van de punten en staat het aan de leiding van de Premier League met negen op negen. De buren van Manchester City, met aanvoerder Vincent Kompany en Kevin De Bruyne een volledige wedstrijd op het veld, wonnen eerder op de dag al met 1-2 van Bournemouth en volgen op twee punten van de leider.