Belgen in het buitenland - Ruud Boffin ziet ploegmaat Nasri debuteren met doelpunt in 1-1 gelijkspel van Antalyaspor

Antalyaspor heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Yeni Malatyaspor op de derde speeldag van de Turkse voetbalcompetitie. Ruud Boffin moest zich pas in de slotfase gewonnen geven bij Antalyaspor. Antalyaspor pakte deze week uit met het binnenhalen van de Fransman Samir Nasri van Manchester City. Nasri kreeg meteen een basisplaats en scoorde na twintig minuten zijn eerste doelpunt op aangeven van Samuel Eto'o, die andere sterspeler van Antalyaspor. Ruud Boffin stond de volledige wedstrijd tussen de palen bij Antalyaspor en moest zich pas in de 87e minuut gewonnen geven bij een poging van Khalid Boutaïb. Antalyaspor wist amper twee punten te pakken in de eerste drie competitiewedstrijden.

Stijn Wuytens ging met AZ met 1-2 winnen op bezoek bij Vitesse. Vorig seizoen won Vitesse nog de Nederlandse beker ten koste van AZ, maar nu waren de rollen omgedraaid. Wout Weghorst was de matchwinnaar met twee doelpunten (3., 81.). Voor Vitesse was het Tim Matavz die tussenin de gelijkmaker kon scoren (68.). Wuytens keek na 76 minuten tegen een geel karton aan.

In Hongarije ging Jonathan Heris met Puskas Academy met overtuigende 1-5 cijfers winnen op bezoek bij Haladas. Stef Wils stond bij Haladas niet op het wedstrijdblad. Haladas staat op twaalf ploegen als tiende met zes punten. Puskas Academy doet iets beter met de achtste plaats en acht punten.