Belgen in het buitenland - Overwinning voor Caen en Stef Peeters, nederlaag voor Isaac Mbenza en Montpellier

Stef Peeters en Isaac Mbenza hebben zaterdag wisselend succes gekend op de vierde speeldag van de Franse Ligue 1. Peeters won met Caen met 1-0 van Metz, Mbenza ging met Montpellier met 2-1 de boot in tegen Dijon. Ronny Rodelin (ex-Moeskroen) bracht Caen na 50 minuten op voorsprong na een knappe dribbel en dito schot. Caen gaf de krappe voorsprong niet meer uit handen. Stef Peeters mocht na 72 minuten invallen bij de thuisploeg.

Isaac Mbenza kon niet vermijden dat zijn team voor de derde week op rij punten verloor. Giovanni Sio (49.) bracht zijn team wel nog langszij na het openingsdoelpunt van Benjamin Jeannot (45.+1), maar diezelfde Jeannot bezorgde Dijon de overwinning met zijn tweede doelpunt van de avond (62.). Mbenza werd na 73 minuten naar de kant gehaald.

In Spanje stond Zakaria Bakkali opnieuw in de basis bij Deportivo La Coruna. Na de 0-3 nederlaag tegen landskampioen Real Madrid van vorige week op de openingsspeeldag, kon Deportivo op bezoek bij Levante zijn eerste puntje van het seizoen binnenhalen. In een 2-2 gelijkspel kwamen de doelpunten van Federico Cartabia (5.) en Sidnei (31.). Bij Levante stonden Enis Bardhi (35.) en Ivi Lopez (83., op strafschop) aan het kanon. Bakkali werd gewisseld in de 61e minuut.

FC Twente ging in de Nederlandse Eredivisie met 2-0 onderuit op bezoek bij PEC Zwolle. Twente-doelman Jorn Brondeel moest zich gewonnen geven op een knap schot van Youness Mokhtar (34.) en een strafschop van Bram van Polen (78.).