Belgen in het buitenland - Nainggolan gaat met Roma met de billen bloot tegen Inter

AS Roma heeft zaterdagavond de topper van Inter Milaan verloren. Op de tweede speeldag van de Italiaanse Serie A werd het 1-3 voor de Milanezen. Mauro Icardi ontpopte zich met twee doelpunten tot de Romeinse kwelduivel. Radja Nainggolan begon geprikkeld aan de wedstrijd nadat hij vrijdag door bondscoach Roberto Martinez gepasseerd werd in de selectie van de Rode Duivels. In de vijftiende minuut was het Nainggolan die Edin Dzeko met een prachtige steekpass de 1-0 voorschotelde. Vlak voor rust had Nainggolan pech toen hij zijn schot op de paal zag stranden. De wedstrijd ging goed op en neer en in de 67e minuut bracht goaltjesdief Mauro Icardi Inter langszij met een schot aan de rand van het strafschopgebied. Uiteindelijk was het opnieuw Icardi die Roma in de 77e minuut de doodsteek gaf. In het slot werd het nog 1-3 via de Uruguayaan Matias Vecino (87.). Zinho Vanheusden kwam niet van de bank bij Inter.

In de wedstrijd tussen Heracles en Excelsior kwamen met Bram Castro (Heracles), Wout Faes en Jinty Caenepeel (Excelsior) drie Belgen in actie. Heracles kwam na een kwartier op voorsprong dankzij een schitterend schot van Brandley Kuwas. Amper een minuut later stond het echter opnieuw gelijk na een doelpunt van Luigi Bruins. In de tweede helft kwam Heracles opnieuw op voorsprong via Paul Gladon (52.), maar Caenepeel had het laatste woord met een doelpunt in de 63e minuut. Met de puntendeling blijven beide teams in de middenmoot van het klassement hangen. Heracles staat negende met vijf punten, Excelsior tiende met vier punten.

Theo Bongonda ging met Trabzonspor met 3-2 onderuit op bezoek bij Goztepe. Bongonda speelde 57 minuten en zag hoe zijn ploeg eerst op voorsprong kwam via een wereldgoal van Juraj Kucka, maar zich uiteindelijk toch gewonnen moest geven.

Bij Olympiakos had coach Besnik Hasi opnieuw een basisplaats in petto voor Guillaume Gillet en Vadis Odjidja-Ofoe. Beiden speelden ze de volledige wedstrijd op bezoek bij Lamia en zagen ze hoe Konstantinos Fortounis hun team de overwinning bezorgde met een omgezette strafschop in de 29e minuut.