Belgen in het buitenland - Manchester City pakt op de valreep de drie punten bij Bournemouth

Manchester City heeft op de derde speeldag van de Premier League in de absolute slotfase de zege gepakt bij Bournemouth (1-2). Bij de bezoekers stonden kapitein Vincent Kompany en Kevin De Bruyne de hele wedstrijd tussen de lijnen. Bournemouth startte in het eigen Vitality Stadium furieus en linksachter Charly Daniels zette dat na dertien minuten extra in de verf. Kompany kopte een voorzet van de thuisploeg in de loop van Daniels en die vlamde het leer snoeihard in de kruising. Bournemouth kon niet lang van de voorsprong genieten, want na 21 minuten bracht Gabriel Jesus de Citizens al opnieuw op gelijke hoogte.

Na rust troffen beide teams nog een keer het doelhout. Josh King trapte op het uur voor Bournemouth tegen de paal, terwijl City-verdediger Otamendi zijn kopbal een kwartier voor tijd eveneens op de paal uiteen zag spatten. De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen, maar Sterling bezorgde City zeven minuten in blessuretijd alsnog de volle buit. De buitenspeler wist nadien met zijn vreugde geen blijf en sprong het publiek in. Dat kwam hem nog op een tweede gele (en dus rode) kaart te staan.

Man City komt in de stand met zeven punten voorlopig alleen aan de leiding, Bournemouth blijft ook na haar derde duel puntenloos.