Belgen in het buitenland - Crystal Palace en Benteke blijven ook tegen Swansea met lege handen achter

Crystal Palace blijft na drie speeldagen nog steeds zonder punten achter in de Premier League. Op de derde speeldag verloor het in eigen huis met 0-2 van Swansea City. Christian Benteke stond de volledige wedstrijd tussen de lijnen bij Crystal Palace, maar zijn doelpuntentotaal bleef net zoals het puntentotaal van zijn team nog steeds op nul staan. Wel pakte hij na tien minuten zijn tweede gele kaart van het seizoen. Doelpunten van Chelsea-huurling Tammy Abraham (44.) en Jordan Ayew (48.) bezorgden de bezoekers uit Wales de overwinning. Jason Lokilo kwam niet van de reservebank bij de thuisploeg.

Bij Watford begon Christian Kabasele voor de eerste keer in de basis in deze jaargang van de Premier League. Thuis tegen nieuwkomer Brighton & Hove Albion werd het een 0-0 gelijkspel. Watford-verdediger Miguel Britos kreeg al na 24 minuten een rode kaart onder de neus geschoven voor een aanslag op het been van Anthony Knockaert (ex-Standard).

Laurent Depoitre stond bij Huddersfield niet op het wedstrijdblad. Tegen Southampton behaalde zijn team een scoreloos gelijkspel.

In het Championship won Fulham met 0-2 op bezoek bij Ipswich. Neeskens Kebano (ex-Charleroi en ex-Genk) opende de score na 35 minuten en Rui Fonte deed de boeken toe in de 52e minuut. Denis Odoi viel na 89 minuten in bij Fulham, Ibrahima Cissé kwam niet van de bank.