Een eerste date in het vooruitzicht? Dit zijn de do’s en don’ts

Foto Pexels

Dankzij date-apps zoals Tinder is het een pak gemakkelijker geworden om het andere geslacht te overtuigen voor een date. Maar zodra die date er daadwerkelijk aankomt, is het opnieuw tijd voor stress. Hoe overleef je zo’n eerste ontmoeting? En wat zijn de do’s en don’ts?

1. Blijf echt

Uiteraard wil je op een eerste date niets liever dan een goede indruk maken. Probeer daarom zo vaak mogelijk te glimlachen, interesse te tonen en hoffelijk te zijn, maar forceer vooral niets. Voel je geen klik? Probeer dan ook niet te doen alsof dat wel zo is.

2. Kies voor comfort

Een sexy jurk kan misschien zorgen voor een verpletterende eerste indruk, we durven ervoor te wedden dat je je strakke kledij na de derde gang behoorlijk gaat betreuren. Kies daarom voor een outfit waar je je goed bij voelt. Als je twijfelt over de kleur, kies dan altijd voor zwart: daar voelt iedereen zich zelfzeker in.

3. Praat over reiservaringen

Politiek en economie zijn twee gespreksonderwerpen die in het milieu als ‘not done’ bestempeld worden. Heb jij echter een passie voor één van de twee? Aarzel dan zeker niet om het aan bod te laten komen, maar zorg ervoor dat je er niet uren over doorratelt. Een onderwerp als reizen wordt doorgaans als veilig beschouwd.

4. Wees welgemanierd

Zo’n 75% van de daters vindt elementaire beleefdheid erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je tijdens het diner niet voortdurend op je GSM zit en probeer een beetje netjes te eten.

5. Houd de date bewust kort

De ideale date duurt best zo’n 2 à 2,5 uur: lang genoeg voor een eerste indruk, kort genoeg om elkaar nog net niet beu te geraken. Zorg er dus voor dat je de date beëindigt op het hoogtepunt, zodat jullie er beiden met een tof gevoel aan kunnen terugdenken.