Zulte Waregem ontmoet Lazio Rome, Nice en Vitesse in groepsfase Europa League

Zulte Waregem ontmoet Lazio Rome

Zulte Waregem speelt in de groepsfase van de Europa League voetbal in poule K tegen het Italiaanse Lazio Rome, het Franse Nice en het Nederlandse Vitesse. Dat bleek uit de loting vandaag in Monaco. 48 clubs werden naargelang hun UEFA-coëfficiënt verdeeld over vier bokalen. De winnaar van de Beker van België was rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase en zat in pot 3. Clubs uit eenzelfde land konden niet in eenzelfde groep ondergebracht worden. Uit de eerste twee potten kwamen met Lazio en Nice twee te duchten tegenstanders. Pot vier leverde met Vitesse een meer haalbare kaart voor de troepen van Francky Dury.

De zes speeldagen zijn op 14 september, 28 september, 19 oktober, 2 november, 23 november en 7 december. De eerste twee van elke poule stoten door naar de zestiende finales, waarin ze het gezelschap krijgen van de derdes uit de Champions League-groepen.
Essevee is door de eerdere uitschakeling van Club Brugge (in Play-offronde tegen AEK Athene), AA Gent (in derde voorronde tegen Altach) en KV Oostende (in derde voorronde tegen Olympique Marseille) het enige Belgische team dat in de groepsfase van het tweede Europese bekertoernooi mag aantreden.

bron: Belga