Weerbericht – Warm weekend in aantocht

Weerbericht - Warm weekend in aantocht

Het is deze namiddag rustig en warm met bewolking. In het westen en het noorden blijft het droog, in het zuiden en het oosten wordt het zwaarbewolkt en kunnen er buien en onweersbuien vallen. De temperaturen klimmen tot 22 à 24 graden in de Ardennen en aan de kust, en tot 26 graden elders. We krijgen een zachte nacht met minima van 14 tot 18 graden. De buienzone sleept nog tijdelijk over de zuidoostijke landshelft voor die richting Duitsland verdwijnt. Dat meldt het KMI. Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het zuidoosten kan er eventueel nog een bui vallen, elders droog. Het kwik stijgt tot 23 graden aan zee en de Ardennen, en tot wel 27 graden elders. Tijdens de nacht op zondag krijgen we overal opklaringen, met minima tussen 13 en 16 graden.

Zondag trekken vanuit Frankrijk buien en onweersbuien over ons land. Die beperken zich waarschijnlijk tot het zuidoosten. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden. Volgende week begint rustig en meestal droog met opklaringen.

Maandag liggen de maxima tussen 21 en 24 graden. Ook dinsdag is het nog warm met maxima tot 25 graden, maar vanaf het westen trekt de wind aan en wordt het zwaarbewolkt met regen en buien.

Woensdag zwaarbewolkt met stevige wind en soms regen en buien. We halen nog temperaturen van 20 à 21 graden.

bron: Belga