Weerbericht – Mooie zomerdag in het verschiet

Weerbericht - Mooie zomerdag in het verschiet

Vandaag wordt een rustige, vrij warme en overwegend mooie dag met temperaturen tot 26 graden. Enkel in het zuidoosten van het land zijn onweersbuien mogelijk. Dat meldt het KMI. Het blijft vandaagrustig en vrij warm maar vanaf het zuiden komt meer bewolking opzetten. We verwachten dan ook (onweers)buien over de Ardennen die later mogelijk ook het centrum van het land gaan bedreigen. De maximumtemperaturen bedragen 22 tot 24 graden aan zee en in de Ardennen en 24 tot 26 graden in de rest van het land. Aan de kust staat een zwakke tot matige noordoostenwind, elders is de wind meestal zwak uit variabele richtingen.

Vannacht verandert er weinig. Het wordt een zachte nacht met minima van 13 tot 17 graden, enkel in het zuidoosten kan er een bui vallen. Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het zuidoosten kan er uit het wolkendek eventueel nog een bui vallen, elders blijft het droog. We halen tot 21 of 22 graden aan zee en in de Ardennen en tot 27 graden in de Kempen.

Zondag trekken vanuit Frankrijk buien en onweersbuien over ons land. Waarschijnlijk beperken die zich tot het zuidoostelijk deel van ons land en blijft het in het noordwesten droog. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

bron: Belga