Spanning rond Noord-Korea – Noord-Korea vuurt verschillende raketten af

Spanning rond Noord-Korea - Noord-Korea vuurt verschillende raketten af

Noord-Korea heeft verschillende projectielen, klaarblijkelijk korteafstandsraketten, afgevuurd, die zijn neergekomen in de Japanse Zee. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van het leger. Volgens de Zuid-Koreaanse stafchefs van het leger werden de projectielen zaterdagochtend vroeg afgevuurd vanuit de oostelijke provincie Gangwon. Ze vlogen meer dan 250 kilometer in noordoostelijke richting, klinkt het.
Het Japanse persagentschap Kyodo meldt dat het mogelijk om ballistische raketten gaat. Moest dat kloppen, ging het om de 12de lancering van dergelijke raketten sinds het begin van het jaar, aldus Kyodo.
Het Zuid-Koreaanse en Amerikaanse leger analyseren verdere informatie, klinkt het nog.
Eerder deze week begonnen de VS en Zuid-Korea aan hun jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen. Noord-Korea heeft daarop al zware kritiek geuit en beschouwt de oefeningen als een provocatie.
Sinds het begin van het presidentschap van Donald Trump zijn de spanningen tussen Noord-Korea en de VS geëscaleerd, met sterke taal van beide kanten over mogelijke militaire optredens. Op 28 juli testte Noord-Korea nog een intercontinentale raket, die de Verenigde Staten zou kunnen raken.

bron: Belga