Mayweather en McGregor maken zich op voor show van de eeuw

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de nacht van zaterdag op zondag (5u Belgische tijd) bekampen Floyd Mayweather (40) en Conor McGregor (29) elkaar in het langverwachte en gehypete titanenduel. In Las Vegas staat de ongeslagen Amerikaanse topbokser, die speciaal voor de kamp even terug uit pensioen komt, tegenover de Ierse kooivechter. Het gevecht wordt door sommigen beschouwd als 'de kamp van de eeuw', anderen hebben dan weer geen hoge pet op van het omstreden duel.

De kamp die volgens boksregels wordt afgewerkt voor 20.000 fans in de T-Mobile Arena fascineert velen. Aan de ene zijde staat met Mayweather, die eigenlijk in september 2015 een punt zette achter zijn carrière, één van de beste boksers in de geschiedenis. In 49 gevechten trok de Amerikaan nooit aan het kortste eind. Aan de andere kant maakt McGregor zijn professionele boksdebuut. Experts geven hem dan ook bitter weinig kans tegen Mayweather, ook al heeft de Ier een indrukwekkende erelijst in de Mixed Martial Arts (MMA). Dat is een spectaculaire vechtsport waarbij nagenoeg alle technieken toegelaten zijn. McGregor is de eerste ooit die erin geslaagd is om kampioen te worden in twee verschillende gewichtsklassen van de grootste MMA-organisatie UFC.

McGregor en Mayweather zullen maar liefst 300 miljoen dollar (253 miljoen euro) prijzengeld onder elkaar verdelen. De winnaar krijgt de 'Money Belt', die speciaal voor het evenement is vervaardigd. De gordel bestaat uit krokodillenleer en telt 3.360 diamanten, 600 saffieren en 300 smaragden. De 'Money Belt' levert geen officiële titel op, maar staat wel symbool voor het gevecht dat naar alle waarschijnlijkheid het meeste lucratieve ooit wordt.

Waarnemers verwachten dat Mayweather-McGregor meer dan 600 miljoen dollar (508 miljoen euro) aan inkomsten zal genereren dankzij onder meer tv-rechten en sponsoring. Daarmee zou de kamp beter doen dan 'het gevecht van de eeuw' van mei 2015 tussen Mayweather en Manny Pacquiao. Naar verwachting zal het spektakel in 200 landen te zien zijn.

Sinds de kamp op 14 juni officieel werd vastgelegd, hebben Mayweather en McGregor al verschillende rondes verbaal geweld achter de rug. Op hun laatste persconferentie verzekerde de Ier woensdag dat hij zijn opponent "na één of twee rondes" zal vellen. "Al 21 jaar incasseer ik slagen en ik ben er nog altijd. Het is goed slagen uit te delen, maar je moet ze ook weten op te vangen", reageerde Mayweather. Zondagmorgen weten de talloze kijklustigen wie in de ring het laatste woord heeft.

bron: Belga