Martinez haalt Eden Hazard bij selectie en laat Radja Nainggolan thuis

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez heeft in het auditorium van het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn 28-koppige selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen voetbaldwerg Gibraltar (donderdag 31 augustus om 20u45 in Luik) en Griekenland (zondag 3 september om 20u45 (Belgische tijd) in Athene). De meest opvallende naam in de selectie is die van aanvoerder Eden Hazard. De 26-jarige winger van Chelsea viel immers bijna drie maanden geleden uit met een breuk in de rechterenkel, opgelopen op training tijdens de voorbereiding op de oefeninterland tegen Tsjechië (2-1 zege) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (0-2 zege). Hazard traint intussen weer mee bij Chelsea, maar speelde nog geen officiële wedstrijd en dus bleek Chelsea-coach Antonio Conte niet al te happig te zijn om zijn draaischijf vrij te geven. Hazard zakt begin komende week af naar Tubeke en daar zal beslist worden of hij al dan niet kan spelen in het tweeluik. Ook Jordan Lukaku, Steven Defour en Mousa Dembélé zijn er opnieuw bij.

Radja Nainggolan is dan weer de belangrijkste afwezige in de selectie. De middenvelder van AS Roma is er voor het eerst sinds lang niet bij. Begin juni in Estland bleef de Ninja wel de hele wedstrijd op de bank en dat bleek dus al een voorteken te zijn. In de interlands voor Estland kreeg een fitte Nainggolan van Martinez telkens speelminuten. Volgens de krant Het Nieuwsblad stelt Nainggolan zich niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg, maar daar is vooralsnog geen bevestiging van. Aan VTM Nieuws ontkende hij zelfs expliciet de geruchten. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zei aan persagentschap Belga "daarvan niet op de hoogte te zijn".

Met nog vier speeldagen te gaan in groep H heeft België met zestien op achttien een voorsprong van vier punten op de Grieken, en vijf punten op Bosnië-Herzegovina. Met acht op twaalf in de resterende wedstrijden zijn de Duivels dus altijd zeker van de groepswinst en een ticket voor Rusland. Het programma oogt lastig met ook nog een verplaatsing naar Bosnië (7 oktober in Zenica), maar naast Gibraltar zakt ook Cyprus (10 oktober) op de slotspeeldag nog naar België af en zes op zes is een vereiste tegen deze twee landen. In dat geval zijn mathematisch twee punten voldoende tegen Griekenland en Bosnië, aangezien bij een gelijke stand het doelsaldo doorslaggevend is en België daarin met +22 tegenover +7 voor Griekenland en +8 voor Bosnië nu reeds ongenaakbaar is.

bron: Belga