L’Etincelle volgt zichzelf op als Belgisch Kampioen Vuurwerk

L'Etincelle volgt zichzelf op als Belgisch Kampioen Vuurwerk

L’Etincelle heeft het Belgisch Kampioenschap Vuurwerk gewonnen. Dat BK werd de voorbije acht maandagen beslecht op het strand van Oostende. Het pyrotechnische bedrijf uit het Waalse Huy was ook in 2016 de beste. Dat meldt organisator Toerisme Oostende vandaag. Elk jaar treden verschillende Belgische pyrotechnische bedrijven aan tijdens het Vuurwerkfestival in Oostende. Het vuurwerkspektakel zorgt acht weken lang, telkens op maandag, voor duizenden toeschouwers op het strand van Oostende. Een specialistenjury quoteert de shows op verschillende criteria. Bij de jurering werd rekening gehouden met de duur, de opbouw en het tempo, de originaliteit en het kleurgebruik bij het afschieten van de vuurwerken.

L’Etincelle behaalde een score van 95,76 procent en volgt daarmee zichzelf op, op dit officieuze BK. “L’Etincelle zorgde voor spektakel met een perfect gebruik van ruimte, hoogte en laagte. Er werd op een indrukwekkende manier gespeeld met de volledige breedte van het strand. Er was mooi kleurgebruik en de krachtige finale werd met een daverend applaus beloond door het publiek”, oordeelde de jury.

DBK Fireworks werd tweede met 93,94 procent, Party-Fices uit Namen behaalde 92,12 procen mocht het podium op. Die laatste behaalde ook de publieksprijs. Aan deze wedstrijd hangt een geldprijs vast. L’Etincelle krijgt 5.000 euro en mag volgend jaar het vuurwerk op 21 juli verzorgen.

bron: Belga