Jonge Sloveen Matej Mohoric boekt eerste WorldTourzege

Jonge Sloveen Matej Mohoric boekt eerste WorldTourzege

Matej Mohoric (UAE Emirates) heeft de zevende etappe in de 72e Ronde van Spanje gewonnen. De 22-jarige Sloveen was na 207 kilometer van Lliria naar Cuenca de sterkste van een vlucht van veertien renners. Hij finishte met een voorprong van zestien seconden op de Pool Pawel Poljanski, die de Spanjaard José Joaquin Rojas en Thomas De Gendt om de tweede plaats achter zich liet. Met Floris De Tier zat er nog een tweede Belg in de ontsnapping. Hij werd op 27 seconden zesde. De 32-jarige Brit Chris Froome (Sky) behield de rode leiderstrui. Hij heeft 11 seconden voor op de Colombiaan Johan Esteban Chaves. De Ier Nicolas Roche is op 13 seconden derde.

Voor Mohoric, in 2012 wereldkampioen bij de junioren en in 2013 bij de beloften, is het de tweede profzege, de eerste in de WorldTour. Vorig jaar won hij in China een etappe in de Ronde van Hainan (2.BC).
Zaterdag werken de renners 199,5 kilometer tussen Hellin en de Xorret De Cati (Valencia) af. De wedstrijd zal wellicht beslist worden op die muur van Cati, 3,95 kilometer lang en 11 procent steil. Na de slotklim volgt nog een korte afdaling en een licht hellende laatste kilometer.

bron: Belga