Eerste BXL Beer Fest zet dit weekend alternatieve brouwerijen in de kijker

Op de site van Tour & Taxis vindt op zaterdag 26 en zondag 27 augustus voor het eerst het BXL Beer Fest plaats. Dat bierfestival wil zich afzetten tegen de industriële bieren en zet resoluut de alternatieve en artisanale brouwerijen in de kijker. De initiatiefnemers Jean Hummler (mede-eigenaar van het bekende biercafé Moeder Lambic), Olivier Desmet (eigenaar van restaurant Nüetnigenough), Vincent Callut (oprichter van communicatiebureau MeetMyBeers) en Kevin Desmet (blogger op BelgianBeerGeek.com) zijn echte bierkenners en hebben voor de gelegenheid meer dan 50 eigenzinnige Belgische en buitenlandse brouwerijen uitgenodigd.
Het kennerspubliek, maar ook de leek in het bierlandschap zal gedurende twee dagen met de brouwers kunnen praten over alcoholgehaltes, smaken en verrassende geuren.
Naast drank, moet er ook eten zijn. Diverse foodtrucks zullen zorgen voor de betere festivalhap op maat van de kwaliteit van de aangeboden bieren en wie het graag wat uitgebreider heeft, kan terecht in het festivalrestaurant voor een aangepast bierpairing menu.

bron: Belga