Ben Hermans tekent voor meer eigen kansen bij Israel Cycling Academy

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ben Hermans zet zijn wielelcarrière voort bij Israel Cycling Academy. Dat maakte de ambitieuze procontinentale ploeg donderdagavond bekend. De 31-jarige Hermans komt over van BMC en ondertekende een overeenkomst voor twee seizoenen. Ook de Spanjaard Ruben Plaza, die afgelopen seizoen voor ORICA-Scott fietste, trekt naar de Israëlische wielerploeg. Na vier seizoenen bij Radioshack en nog eens vier bij BMC kiest Hermans voor een nieuwe uitdaging. "Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van dit ambitieuze project. Na enkele jaren in grote ploegen wil ik nu vaker mijn eigen kans kunnen gaan. Dit project is een nieuwe motivatiebron", laat de winnaar van de voorbije Ronde van Oman optekenen.

"We zijn blij dat grote WorldTour-renners ons team willen versterken. Dat toont dat ze vertrouwen hebben in ons project en geeft ook een boost om onze doelstellingen te bereiken", reageerde ploegeigenaar Ron Baron. Israel Cycling Academy koestert de ambitie om volgend seizoen deel te nemen aan een grote ronde. Aangezien de Giro volgend jaar van start gaat in Jeruzalem, mikt de procontinentale ploeg op een wildcard voor de Ronde van Italië.

Hermans, die nog hersteld van een zware val in de voorbije Ronde van Polen, zette sinds zijn overwinning van 2015 in de Brabantse Pijl enkele knappe prestaties neer. Zo werd hij datzelfde jaar in het shirt van BMC tweede in de Ronde van Oostenrijk, derde in de Ronde van Polen en won hij een etappe in de Ronde van Noorwegen. Het jaar daarop bevestigde hij met een tweede plaats in de Ronde van Burgos en een veertiende stek in de Ronde van Spanje. Met twee etappezeges en de eindoverwinning in de Ronde van Oman opende de Limburger ook dit seizoen heel sterk.

.

bron: Belga