Zwerver slaapt voor dierenasiel om spoorloos hondje terug te vinden

Foto Pexels

Een medewerkster van een asiel in Georgië trok vorige week grote ogen toen ze geen dier, maar een jonge man aantrof voor de deur. De man was er immers niet komen liggen omdat hij geen onderkomen had, maar omdat zijn trouwe viervoeter de benen had genomen.

De dakloze had de hele stad afgezocht op zoek naar zijn hondje Tata, maar zonder succes. Daarom besloot hij zijn laatste geld uit te geven aan een buskaartje richting asiel. Helaas, ijdele hoop, zijn hondje Tata was in een ander asiel geplaatst.

Gratis

Gelukkig was het personeel van het asiel bereid om de man te begeleiden naar het juiste asiel, waar hij zijn trouwe viervoeter gezond en wel terugvond. Normaal gesproken moet er betaald worden om een dier mee te nemen, maar voor deze man werd er een uitzondering gemaakt.

“Voor sommige mensen is het onbegrijpelijk dat wij een dier zomaar terug geven aan een dak- of thuisloze, maar sommige van hen kunnen beter zorgen voor hun huisdieren dan de mensen die wel een dak boven hun hoofd hebben”, klinkt het bij het asiel. “En bovendien zijn de honden vaak het enige wat ze hebben”.