Nog geen weekendplannen? Deze tips helpen je uit de zetel

Heb je dit weekend een schrikbarend lege agenda? Deze tips brengen daar verandering in. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Internationaal Vuurwerkfestival Knokke

(28/08)

Grote mensen als we zijn, worden wij nog steeds blij als een kind van vuurwerk. Knokke is tijdens de zomer onze favoriete bestemming, want het Internationaal Vuurwerkfestival ontlokt ons avond na avond ooh's en aaah's. Op deze laatste avond van het festival mag België zelf zijn beste beentje voorzetten, hopelijk met een boekee die ons met verstomming slaat.

Cultuurmarkt van Vlaanderen

(27/08)

Foto Cultuurmarkt

De Cultuurmarkt heeft niet alleen veel in petto voor de grote mensen. Ook voor de (aller)kleinsten zijn er op 27 augustus optredens, workshops en andere activiteiten. Families volgen de Vliegroute en maken zo kennis met het aanbod van de 56 cultuurhuizen, terwijl de kinderen een voorsmaakje krijgen van hun activiteiten op kindermaat. Elk kind krijgt een stempelkaart: per activiteit krijg je een stempel, en een volle stempelkaart kan je inruilen voor een verrassing aan de stand van Cultuurnet Vlaanderen.

Boterhammen in het Park

(25/8)

Belga / K. Van Accom

Die eindeloze werkdagen op het einde van augustus worden opnieuw een stuk draaglijker dankzij Boterhammen in het Park. In het Warandepark wordt je lunchpauze de hele midweek opgevrolijkt met een smakelijke portie Nederlandstalige muziek. Wie ligt vandaag tussen de boterham? Stephanie Struijk en De Mens. Smakelijk!

Cirk! Aalst

(25/8 t.e.m. 27/8)

Foto Cirk - Shana De Neve

Aalst Carnaval kent iedereen, maar ook Cirk! Aalst zet de Oost-Vlaamse stad op de kaart. Een dertigtal circus- en straattheatercompagnies palmen tijdens die drie dagen de pleinen in, en zo wordt de stad aan de Dender het grootste openluchtcircus van het land. Welke gezelschappen zijn er allemaal te zien? Welaan: onder meer Ultima thule, BOT, Circus Marcel en nog vele anderen.

Land of Love

(26/8)

Facebook / Land of Love

Tomorrowland alweer voorbij? Geen paniek, er zwemmen meer visjes in zee en er zijn meer festivals in de festivalvijver, zoals in Torhout het supercoole Land of Love – wie wil daar niet wonen? In dit mythische land reis je langs de vier elementen Vuur, Aarde, Water en Lucht – en op elk van deze podia geven dj's en mc's het beste van zichzelf, guided by the power of music. Dit zijn onder meer de namen die je doen zweven, branden, drijven of dansen tot je erbij neervalt: Dr. Lektroluv, Lords of Tek en – toegegeven, hij bekt wat minder mythisch – Goe Vur in den Otto.