Aanslagen Catalonië: resten laatste lid van terreurcel in Spanje geïdentificeerd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Catalaanse politie heeft het laatste lid van de terreurcel rond de aanslagen in Catalonië geïdentificeerd. Het gaat om Youssef Aalla, die omkwam tijdens de accidentele ontploffing van hun arsenaal. Dat maakte de politie vandaag bekend. "Youssef Aalla is het tweede geïdentificeerde lijk van de explosie van Alcanar", aldus de zogeheten 'Mossos d'Esquadra', een week na de accidentele ontploffing in een huis op 200 kilometer ten zuiden van Barcelona. Daar maakten de verdachten hun explosieven. "Dit is het laatste lid van de cel van wie de identiteit nog moest worden bepaald", klonk het.

Youssef Aalla was de broer van twee andere vermoedelijke leden van de cel: de 18-jarige Saïd die door de politie in Cambrils is doodgeschoten, en de 27-jarige Mohammed die dinsdag door de rechter is ondervraagd. Hij is vrijgelaten maar staat onder gerechtelijke controle.

De explosie in Alcanar noopte de overlevenden ertoe de volgende dag met meer rudimentaire middelen te handelen en voorbijgangers met een bestelwagen en een personenwagen aan te rijden. Bij de dubbele aanslag vielen 15 doden en meer dan 120 gewonden.

Het eerste geïdentificeerde lichaam na de explosie in Alcanar was dat van Abdelbaki Es Satty, de imam uit Ripoll die ervan verdacht wordt een sleutelrol te hebben gespeeld in de radicalisering van het merendeel van de leden van de cel.

Bron: Belga