Ronaldo schittert voor Real in galawedstrijd tegen Fiorentina

Cristiano Ronaldo zit momenteel een schorsing van vijf wedstrijden uit, maar gisterenavond kon hij wel aantreden in een galaduel tegen Fiorentina. De Portugese sterspeler was meteen beslissend voor Real Madrid met een prachtig doelpunt en een assist. De Koninklijke won voor eigen publiek met 2-1. Ronaldo moet na zijn uitsluiting in de Spaanse Supercup, toen hij de ref een duw gaf, nog drie duels vanaf de zijlijn toekijken. Maar gisterenavond mocht CR7 zijn kunstjes wel tonen in de jaarlijkse galawedstrijd van Real om de Trofeo Santiago Bernabeu.

Fiorentina begon het best aan de match en kwam al vroeg op voorsprong via de Fransman Jordan Veretout. Maar nog voor de tiende minuut stond het weer gelijk. Ronaldo schotelde de vrijstaande Borja Mayoral met een gemeten pass de 1-1 voor.

In minuut 33 was hét moment van Ronaldo gekomen. Vanuit een scherpe hoek trapte de viervoudige Gouden Bal het leer enig mooi in de kruising. Het doelpunt deed erg denken aan Ronaldo's goal tegen Barcelona eerder deze maand. Om speelritme op te doen, stond Ronaldo de hele match op het veld. Acht minuten voor tijd raakte hij nog de paal.

De toeschouwers in het Bernabeustadion konden ook genieten van het officiële debuut van de 19-jarige Luca Zidane, een van de zonen van Realcoach Zinédine Zidane. Hij stond de hele tweede helft tussen de palen in het veredelde B-elftal van de Koninklijke en hield zijn netten schoon.

Bron: Belga