Leopold II-tunnel in beide richtingen weer open

Leopold II-tunnel in beide richtingen weer open

De Leopold II-tunnel kon vandaag om 12.30 uur in beide richtingen opengesteld worden voor het verkeer. Na de vastgestelde rookontwikkeling in de tunnel, heeft de brandweer geen brandhaard kunnen vaststellen en werd het licht op groen gezet voor de openstelling, zo verklaarde Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Door een probleem met de ventilatie kon de belangrijke verkeersader donderdagochtend na nachtelijke onderhoudswerken niet zoals voorzien opnieuw open gaan. Dat leidde bovengronds tot verkeerschaos, ook bij het openbaar vervoer.

Kort voor 12 uur kwam de melding dat de tunnel opnieuw werd opengesteld. Die voor de weggebruikers heuglijke melding werd vrijwel meteen gevolgd door het bericht dat de tunnel dicht ging wegens een vermoeden van brand. “Er was rookontwikkeling, maar de brandweer heeft geen brandhaard kunnen vaststellen. Hopelijk is de openstelling nu voorgoed”, aldus Paemen nog.

De grootste drukte is gezien het middaguur achter de rug. “Mogelijk zijn er nog gevolgfiles, tegen de avondspits zou alles normaal moeten verlopen”, luidt het nog.

bron: Belga