Ibrahimovic blijft een seizoen langer bij Manchester United

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zlatan Ibrahimovic (35) heeft vandaag een contract voor een jaar ondertekend bij Manchester United. De Zweedse topspits wordt zo meteen een te duchten concurrent voor aanwinst Romelu Lukaku, al herstelt hij nog van een zware knieblessure. Ibrahimovic droeg vorig seizoen ook al het shirt van ManU. Zijn campagne eindigde voortijdig nadat hij eind april in een Europa Leaguewedstrijd tegen Anderlecht een ernstige kniekwetsuur opliep. Omdat Ibrahimovics contract afliep, was het onduidelijk waar de Zweed dit seizoen zou voetballen. Hij blijft dus op Old Trafford en krijgt er het rugnummer 10.

Zlatan Ibrahimovic was vorig seizoen goed voor 28 goals in 46 matchen. Na zijn zware blessure liet hij zich opereren in de Verenigde Staten en begon hij aan een revalidatieperiode van meerdere maanden. ManU haalde in de zomer Romelu Lukaku als nieuwe diepe spits. De Rode Duivel kwam voor 85 miljoen euro over van Everton.

"We zijn verheugd dat Zlatan goed herstelt en we zijn even blij dat we zijn ambitie en ervaring opnieuw bij ons hebben", zegt ManU-coach José Mourinho. "Na zijn bijdrage vorig seizoen verdient hij ons vertrouwen. We wachten geduldig op zijn terugkeer. Ik twijfel er niet aan dat hij belangrijk wordt in het tweede deel van het seizoen."

"Ik ben terug om af te maken waar ik aan begonnen ben", vult Ibrahimovic aan. "Het was altijd mijn bedoeling en die van de club om te blijven. Ik kan niet wachten om weer het veld van Old Trafford te betreden. Maar ik weet ook dat ik de tijd moet nemen om klaar te raken. Ik heb hard gewerkt en blijf dat doen om in de best mogelijke omstandigheden terug op het veld te staan."

bron: Belga