Brusselse sekswerkers hekelen “repressief” beleid burgemeester Close

Repressie is niet de juiste manier om een einde te maken aan de prostitutie in de Brusselse Alhambrawijk. Dat schrijven Brusselse sekswerkers, verenigd in de organisatie Utsopi, donderdag in een open brief aan burgemeester Philippe Close. De socialist zei maandag in een kranteninterview dat hij koste wat het kost de prostitutie in de hoofdstad wil bedwingen. “U wil in de Alhambrawijk (aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, red.) de prostitutie uitroeien. Maar moet het uitroeien van de armoede niet uw prioriteit zijn?”, vragen de sekswerkers zich af. Ze hebben zich sinds een tijd verenigd in Utsopi, de ‘Union des travailleu(r)ses du sexe organisé(e)s pour l’indépendance’. Volgens Utopsi dreigt de harde aanpak van Close de prostituees in de armoede te storten.
Sinds dinsdag is een nieuw politiereglement in werking getreden dat tippelen verbiedt. Ook autobestuurders die verkeersproblemen veroorzaken omdat ze te traag rijden of stilstaan, worden geviseerd.
Utsopie vraagt een humane oplossing voor de sekswerkers die “vechten voor hun overleven”. Het repressieve beleid zal er volgens de organisatie alleen maar voor zorgen dat de prostituees naar andere gemeenten uitwijken.

bron: Belga