Vrouw maakt fluovestjes voor kippen om veilig over te steken

Vrouw maakt fluovestjes voor kippen om veilig over te steken
Facebook / Glenshieling House

De kippen van Glenshieling House, een bed and breakfast in Schotland, zullen voortaan met een gerust gemoed de weg kunnen oversteken. Hun bazin heeft hen een op maat gemaakt fluovestje aangemeten.

Louise Lennox baadt Glenshieling House uit, een bed and breakfast in het Schotse Perthshire. Op haar domein lopen veertien kippen rond, de een al wat avontuurlijker dan de ander. Om hen te beschermen op de naburige weg, bedacht de eigenares een originele oplossing.

Kippen als uithangborden

De ‘wandelaars’ hebben van Louise een op maat gemaakt fluovestje gekregen. “Ik vond het wel grappig”, vertelt de uitbaatster aan STV News. “En het houdt hen ook veilig.” Louise schreef ook haar adres op de vestjes. Als mensen dan een verloren gelopen kip vinden, weten ze waar die thuishoort.

Maar de kledingstukken dienen niet alleen om de zichtbaarheid van de dieren te verhogen. Louise gebruikt ze ook om haar bed and breakfast te promoten. Zo postte ze foto’s van de aangeklede kippen op Facebook met de hashtag ‘Glenshieling House Girl’, een term die sinds de grappige beelden vrolijk rondgaat op het internet.