Weerbericht: het blijft zomer

Weerbericht: het blijft zomer

Het wordt deze namiddag warm en vaak zonnig weer. Vanuit het westen komt er geleidelijk minder warme en vochtigere lucht binnen. Hierdoor neemt de bewolking toe en kan er her en der een klein buitje vallen. In het centrum en oosten van het land verschuilt de zon zich soms achter hoge wolkensluiers. De temperaturen stijgen tot 25 graden in de Ardennen en aan zee en 30 graden in de Kempen, meldt het KMI. In de loop van de avond blijft een plaatselijke bui mogelijk. ’s Nachts is het droog en gedeeltelijk bewolkt. De temperaturen dalen naar waarden tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en 13 en 15 graden in andere streken.

Donderdag kunnen er zich in het begin van de dag enkele lage wolkenvelden vormen. In de namiddag krijgen we vrij warm en mooi weer met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden, wat normaal is voor deze tijd van het jaar. In de nacht van donderdag op vrijdag is het meestal lichtbewolkt. Plaatselijk kan nevel of een mistbank gevormd worden, vooral in de kuststreek en in de valleien van de Ardennen. De minima liggen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en tussen 13 en 15 graden elders.

Vrijdag is het rustig en vrij mooi met wat hoge wolkenvelden, maar later op de dag wordt het vanaf het zuiden onstabiel met buien en kans op onweer. Maxima van 21 of 22 graden aan zee en in de hoge Ardennen en van 24 tot 26 graden elders.

Het KMI waarschuwt nog voor CO-intoxicatie, en vraagt zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn en braakneigingen.

bron: Belga