Red Lions verliezen na offday met 2-0 van Spanje

Red Lions verliezen na offday met 2-0 van Spanje

De Belgische nationale mannenhockeyploeg (FIH 5) heeft op het Europees kampioenschap in Nederland geen vervolg kunnen breien aan de demonstratie tegen Nederland. De Red Lions verloren vandaag met 2-0 (rust: 0-0) van Spanje (FIH 9). België was voor aanvang van de match al zeker van een plek in de halve finales, maar kan zijn eerste plaats nog verliezen aan Nederland (FIH 4). Beide teams hielden elkaar voor de pauze in evenwicht. Na de rust hetzelfde spelbeeld, tot Xavi Lleonart (42.) er na een knappe dribbel 1-0 voor Spanje van maakte. De Belgen voerden het tempo op, maar de Spanjaarden sloegen opnieuw toe. Tarres (51.) verdubbelde de score. De Lions drongen nog aan, maar de Spaanse afweer stond pal.

België sluit de groepsfase af met zes punten. Momenteel zijn de Lions groepsleider, maar Nederland kan hen nog voorbijsteken. Dan moeten onze noorderburen later op de avond wel met ten minste vijf goals verschil winnen van Oostenrijk (FIH 22).

Als België groepswinnaar wordt, is Engeland (FIH 7), de tweede uit groep B, de tegenstander. Zakken de Lions naar de tweede plaats, nemen ze het op tegen Duitsland (FIH 3), de winnaar van poule B.

In de eerste groepsmatch versloeg België zonder al te veel problemen Oostenrijk (FIH 22) met 4-1. Nadien verkochten de Lions in een derby der Lage Landen Nederland een pak rammel (5-0).

De halve finales staan vrijdag op de agenda. De finale volgt op zondag.

bron: Belga