ACV herdenkt maandagmiddag slachtoffer van schietpartij in dienstencentrum Diest

ACV herdenkt maandagmiddag slachtoffer van schietpartij in dienstencentrum Diest

De christelijke vakbond ACV organiseert komende maandag een herdenkingsmoment voor de vrouwelijke kantoorbediende die neergeschoten werd in een ACV-dienstenkantoor in Diest. Dat heeft de vakbond vandaag meegedeeld. Een 36-jarige man van Poolse nationaliteit had maandag een 38-jarige vrouwelijke medewerker doodgeschoten in het ACV-kantoor in de Koning Albertstraat in Diest. De dader heeft de feiten bekend en is in verdenking gesteld voor moord.

De vakbond zal maandag om 12 uur een herdenkingsmoment organiseren voor het slachtoffer. Alle centrales en verbonden zullen daarbij betrokken worden. “We hebben vele reacties gekregen van collega’s, waaruit blijkt dat er nood is aan een gezamenlijk moment om even stil te staan bij wat er gebeurd is”, zegt ACV-woordvoerder David Vanbellinghen.

Binnen het ACV is intussen ook een rouwregister geopend, waar collega’s een boodschap kunnen achterlaten. Iedereen die dat wenst, kan bovendien zijn steun betuigen op een ACV-dienstencentrum of op de Facebookpagina van het ACV.

Als gevolg van het geweld zijn vandaag en morgen nog een aantal dienstencentra voor het publiek gesloten. “De mensen zijn nog een beetje in shock. We houden ons bezig met het ondersteunen van het verwerkingsproces”, klinkt het bij Vanbellinghen.

Tot slot wil de vakbond nog bekijken of er bijkomende veiligheidsmaatregelen getroffen kunnen worden. Hoe die maatregelen er dan precies uit moeten zien, is nog niet duidelijk. “Omgaan met agressie is wel iets waar we al jaren mee bezig zijn”, legt Vanbellinghen nog uit. “We worden wel vaker met agressie geconfronteerd, maar een een geval als dit hadden we nog nooit gezien. Maar ik vrees dat je het nooit helemaal zal kunnen voorkomen.”

bron: Belga