Twitter ontploft door gezonde macaroni met kaas

Anno 2017 voegen we aan quasi alle gerechten avocado toe: aan toast, soep of een salade. Nu circuleert er zelfs een recept voor macaroni met avocado en dat is voor veel Twittergebruikers de spreekwoordelijke druppel.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Als je vraagt wat het beste comfortfood is, zullen veel mensen vol overtuiging "macaroni" antwoorden. De combinatie van de lekkere pasta, smeuïge kaassaus en blokjes hesp laat menig lekkerbek watertanden. Toen iemand een recept voor een gezonde variant met de online wereld deelde, was het hek dan ook van de dam.

De zogezegde boosdoener was het Twitteraccount @TheFitFood. Zij deelden een video van PopSugar waarin uitgelegd wordt hoe je macaroni met kaas én met zo weinig mogelijk calorieën moet maken.

Low calorie mac and cheese ? ? pic.twitter.com/j4HMY9xafC

— Healthy Food (@TheFitFood) 18 augustus 2017

Avocado en geitenkaas

Veel twitteraars ergeren zich aan het feit dat er amper kaas gebruikt wordt, en des te meer avocado. Zo is het de bedoeling dat je eerst avocado opwarmt met kokosolie en amandelmeel, om het vervolgens te mengen met een beetje geitenkaas, limoen, look, basilicum en magere melk.

Het resultaat is dat veel mensen verontwaardig zeggen dat macaroni met ham en kaas bedoeld is om ongezond te zijn, en dat je niet moet proberen om dat te veranderen. Anderen stellen dan weer voor om het gerecht simpelweg macaroni met avocado te noemen. Hoe het ook zij: wij blijven macaroni met ham en kaas lekker op de traditionele wijze maken.

It was the lack of cheese that got to me. Why use a shit ton of avocado but little to no cheese? Mac and cheese is supposed to be unhealthy

— ManicPixieDreamAlien (@funeral_fairy) 20 augustus 2017

? They need to just call it by what it is; Guac & Macaroni !! ?

— Cindy Denton (@Cyn7507) 20 augustus 2017

good morning to everyone except that horrifically evil avocado mac and cheese person

— Pixie Casey (@pixie_casey) 20 augustus 2017

This is me calling the police on that nasty avocado mac 'n cheese. pic.twitter.com/dBrGy6tmJk

— Race Woman ? (@AFarray) 20 augustus 2017

Food magazine: I've made a delicious low calorie mac and cheese out of avocado, granola, and kale!

— lawprofblawg (@lawprofblawg) 20 augustus 2017

[polldaddy poll="9813984"]