Steeds meer mensen sporten voor het werk

Stap jij 's ochtends steevast met een slaperig hoofd uit bed? Dan kan een korte sportsessie voor het werk heil brengen en dat ontdekken steeds meer mensen. Omdat de vroege sporters zo talrijk geworden zijn, heeft de fitnessketen Jims beslist om hun filialen vanaf september al om zeven uur te openen. Ook Basic Fit heeft enkele vestigingen die de klok rond open zijn.
door
Mare
Leestijd 1 min.

De vroege vogels zullen vanaf volgende week in de Jim-filialen in Antwerpen, Brussel en Gent terecht kunnen vanaf zeven uur. Een populaire gewoonte, want volgens Jims-oprichten Frnacis Ottevaere staat zo'n 15% van zijn Brusselse klanten om acht uur 's ochtends klaar voor een sportsessie. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Ook Basic Fit zet volop in op de ochtendsporters. De budgetketen heeft in totaal 136 vestigingen die 24 uur op 24 open zijn, speciaal voor sporters die voor dag en dauw al uit de veren zijn. In Amerika bestaat de trend al langer, maar ook in ons land zijn er steeds meer mensen die 's ochtends gaan sporten.

Vetverbranding

Heb je 's ochtends nog net dat extra duwtje in de rug nodig om jezelf te motiveren? Weet dat dan sporten op nuchtere maag helpt bij de vetverbranding. En bovendien is de verleiding om de sportsessie te skippen een pak minder groot. 's Avonds zijn er immers cocktails en terrasjes of moet je weerstaan aan de lokroep van de luie zetel.