EK hockey (v) - Red Panthers spelen tegen Duitsland in halve finales

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Nederlandse vrouwenhockeyploeg (FIH-1) heeft dinsdagavond op het EK in Amsterdam zijn derde en laatste wedstrijd in groep A tegen Tsjechië (FIH-24) gewonnen met 10-0. Daardoor weten de Red Panthers (FIH-14) nu ook helemaal zeker dat ze het in de halve finales opnemen tegen Duitsland (FIH-7). De Belgische hockeyvrouwen zien Nederland met 9 op 9 naar de eerste plaats springen in groep A, België (6 op 9) is tweede. In groep B staat Duitsland met het maximum van 9 punten bovenaan, gevolgd door Engeland (FIH-2).

Voor een plaats in de finale nemen de Red Panthers het donderdag (17u00) op tegen de Duitse vrouwen. Engeland-Nederland is drie uur later de kraker in de andere halve finale.

Bondscoach Niels Thijssen maakt zich geen illusies. "Duitsland is de grote favoriet. Het is dan wel een jonge ploeg, maar de speelsters hebben veel meer ervaring dan de Red Panthers. De Duitse vrouwen spelen fysiek en intelligent. Ik geef hun 80 procent kans om door te stoten", zei Thijssen. De Nederlander blikte ook nog even terug op de moeizame 2-1 overwinning tegen Spanje. "Mijn speelsters hebben gevochten als leeuwinnen, maar we speelden een hele slechte wedstrijd. We zaten nooit echt in de partij. We gaven teveel penaltycorners en open kansen weg, dat zullen we grondig moeten analyseren. Maar het doel is wel bereikt, dankzij de strijdvaardigheid en efficiëntie van de speelsters."

In 2013 schakelde Duitsland de Belgische hockeyvrouwen op het EK in Boom in de halve finales uit na shoot-outs. Twee dagen later staken de Duitsers de Europese titel op zak. "We kunnen niet van revanchegevoelens spreken. Beide teams zijn heel veel veranderd", aldus Thijssen.

.

bron: Belga