Cavia die ‘politieagent’ was, is overleden

Cavia die 'politieagent' was, is overleden
Facebook / New Zealand Police

De Nieuw-Zeelandse politie heeft afscheid moeten nemen van een collega. Klein detail: het gaat om een cavia. Het diertje werd vier en een half jaar. 

“Tot onze grootste spijt moeten we bekendmaken dat Constable Elliot is overleden. De schattige cavia was al een tijdje ziek en is zondag in alle rust gestorven”, schrijft de politie op z’n Facebookpagina. “Hij zal enorm hard gemist worden door zijn familie in Wellington. Zeker door zijn 6- en 8-jarige baasjes die niets liever deden dan voor hem zorgen en met hem spelen.”

Wijze raad

Elliot was in feite niet écht een agent, maar eerder een mascotte. Hij was vooral gespecialiseerd in wijze raad geven aan buurtbewoners. Zo maande hij autochauffeurs voortdurend aan om te letten op hun snelheid en hun wagen altijd goed op slot te doen. Ook het advies om veel groenten te eten was een van zijn stokpaardjes.

“Het was een chill, lief diertje dat maar al te graag op je schoot kwam liggen. We zullen je missen kleine vriend”, zo sluiten ze het bericht af. Of zijn taak nu wordt overgenomen door een ander, pluizig beestje is nog niet geweten.