Olga Leyers is testpiloot Red Bull Zeepkistenrace

Red Bull Zeepkistenrace Emilie Dupuis & Olga Leyers Thomas Sweertvaegher
Emilie Dupuis & Olga Leyers - Thomas Sweertvaegher

Zich stevig vasthouden, luid gillen en nog harder lachen. Dat deed Olga Leyers tijdens een testrit voor de Red Bull Zeepkistenrace. Samen met ex-miss België-kandidate Emilie Dupuis denderde ze het parcours van Technopolis in Mechelen ettelijke keren naar beneden.

Vanaf het verhoogde startplatform maakte het duo flink wat snelheid, om over een schans met droogijs te springen en na een scherpe bocht naar rechts een steile helling af te suizen. Daar werden ze door de wetenschappers van Technopolis opgewacht met raketten op luchtdruk en een ingenieus slagbomensysteem. Kwestie van de reflexen te testen natuurlijk.

Olga en Emilie zijn zo helemaal klaar voor hun taak als jurylid. Samen met WRC-ster Thierry Neuville en callboy Rik Verheye beslissen zij op 10 september in Kluisbergen welke teams in de prijzen vallen. “We gingen echt hard vandaag!” zegt Olga Leyers.

In de hooibalen

“Je voelt elke bobbel en moet snel kunnen bijsturen”, gaat Olga verder. “Anders beland je sowieso in de hooibalen op de kant. Zeker in het begin heb ik echt geknuffeld met de handrem, zo zoefden we nog niet al te snel naar beneden. Later lieten we de zwaartekracht gewoon zijn werk doen, een uiterst goede tactiek zo blijkt! Dat belooft voor op 10 september in Kluisbergen. Ik ben echt benieuwd welke zeepkisten er naar beneden gaan scheuren. En wie ermee gaat rijden. En hoe hard ze zullen gaan. Kortom, de Red Bull Zeepkistenrace wordt dikke fun!”

Check de video!