Mogelijke verdachte van schietpartij Diest opgepakt

Mogelijke verdachte van schietpartij Diest opgepakt

De politie heeft een mogelijke verdachte opgepakt van de schietpartij die deze middag plaatsvond in Diest en het leven kostte aan een 38-jarige vrouw, een loketbediende van het ACV. Dat meldt het Leuvense parket. Het parket geeft voorlopig echter geen verdere commentaar over de identiteit van die persoon of de omstandigheden van zijn arrestatie. Pas morgen wordt er meer informatie vrijgegeven. De schietpartij vond net voor 12 uur plaats in het ACV-dienstenkantoor in de Koning Albertstraat. De dader zou het kantoor binnengestapt zijn, zijn beurt hebben afgewacht en vervolgens de bediende achter het loket hebben neergeschoten. De 38-jarige vrouw overleefde de schietpartij niet.
De dader ging er na de schietpartij vandoor en werd sindsdien opgespoord. Rond 18 uur kwam dan de melding dat een mogelijke verdachte was opgepakt. Wie die persoon is en wat zijn eventuele band met het slachtoffer en zijn motief waren, is nog niet duidelijk.
Het Leuvense parket heeft intussen een gerechtelijk onderzoek geopend voor moord. Het labo en het afstappingsteam van de federale politie zijn ter plaatse gegaan voor een sporenonderzoek en ook de onderzoeksrechter stapte ter plaatse af.

bron: Belga