Dronken bestuurder zaait onrust in centrum Brussel, geen link met terreur

Dronken bestuurder zaait onrust in centrum Brussel

Een dronken autobestuurder heeft vanochtend voor heel wat onrust gezorgd in het Brusselse stadscentrum. De man leek op de voetgangerszone af te rijden, maar de politie kon hem een andere richting doen inslaan en kon hem uiteindelijk op het Poelaertplein in de boeien slaan. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. “Er was geen enkele link met terreur en we hebben een onderzoek geopend voor kwaadwillige belemmering van het verkeer”, zegt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx. De man werd vanochtend omstreeks 09.00 uur opgemerkt in de omgeving van de voetgangerszone. Zo werd hij gezien in de Lombaardenstraat en op het Brouckèreplein. Volgens het parket lapte de man verschillende verkeersregels aan zijn laars en negeerde hij diverse rode verkeerslichten.

Onder begeleiding van politiehelikopters werd de wagen weggeloodst van de voetgangerszone en tot stilstand gebracht aan het Justitiepaleis. Daar bleken de twee voorbanden van de wagen plat te staan, mogelijk door een aanrijding met een trottoir, en bleek de bestuurder stomdronken.

“Hij kan nog steeds niet verhoord worden,” zegt Geerinckx. Nog volgens het parket had de jongeman zijn rijbewijs pas vier maanden geleden behaald.

bron: Belga