Aanslagen Catalonië – Nieuwe huiszoeking in Ripoll

Aanslagen Catalonië - Nieuwe huiszoeking in Ripoll

Na de terreuraanslagen in Catalonië van donderdag, heeft de politie opnieuw een huiszoeking gedaan in een woning in Ripoll, het stadje waarvan het grootste deel van de daders afkomstig zijn. Vanochtend vroeg doorzochten speurders een woning in de wijk Sant Pere, en namen onder meer twee tassen en een doos met materiaal in beslag, aldus de Spaanse media vandaag. De politie, die in groten getale aanwezig was, zette de straat een tijdlang af. Verschillende bronnen bevestigden aan de krant La Vanguardia dat er “veel lawaai” te horen was, maar er is nog geen duidelijkheid waarvan dat afkomstig was.

De autoriteiten zijn nog steeds op zoek naar de 22-jarige Marokkaan Younes Abouyaaquoub, die uit Ripoll komt. Hij zou de bestuurder van de bestelwagen zijn geweest die op de Ramblas in Barcelona voetgangers aanreed. De Catalaanse politie liet gisteren nog weten dat ze er rekening mee houdt dat de man de Franse grens zou hebben overgestoken.

Zaterdag vond ook al een huiszoeking plaats in de woning van de imam, die verantwoordelijk zou zijn voor de radicalisering van de jonge daders van de aanslagen. Gisteren raakte bekend dat Abdelbaki Es Satty vorig jaar enkele maanden in ons land doorbracht.

bron: Belga