Temperatuur flirt morgen met grens van 30 graden

Temperatuur flirt woensdag met grens van 30 graden
Belga / A. Vanlathem

Morgen zal het kwik in het centrum van het land stijgen tot 29 graden. De plotse opflakkering van het zomerweer zal wel van korte duur zijn.

Na veel dagen met grijze wolkendekken en wisselvallig weer, zal augustus dan toch voor wat zomerse warmte zorgen. Morgen zal de thermometer 25 graden aangeven in Hoog-België en 29 graden in Laag-België. De dag zal zonnig starten, al zullen er vanaf de kust velden van hoge wolken verschijnen. Later kunnen er ook enkele stapelwolken ontstaan. ’s Avonds is een geïsoleerd buitje niet uitgesloten.

Die druppels zijn een voorbode voor wat er ons donderdag te wachten staat. Dan brengt de westenwind frissere en vochtigere lucht. Het kwik zal zakken naar 21 à 25 graden en in het noordwesten van het land kunnen er enkele buien ontstaan.

Augustus stelt teleur

Na een hittegolf en een warme juli, blijven de zonnekloppers in augustus wat op hun honger zitten. Ook het einde van de week voorspelt meer nattigheid.

Tegen vrijdag zal een regenzone ons land bereiken. In het begin van het weekend blijft het in de noordwestelijke helft van het land wisselend bewolkt en meestal droog. Over het zuidoosten trekken vanuit Frankrijk geregeld buien met kans op onweer. De maxima zullen tussen 21 en 25 graden liggen. Zondagochtend zou het droog en wisselend bewolkt zijn. ’s Namiddags en ’s avonds is er echter kans op onweersbuien.