Zomer herpakt zich heel eventjes

Zomer herpakt zich heel eventjes

Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met opklaringen en wolkenvelden. Naar de avond toe worden de opklaringen breder. Dat meldt het KMI. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Ardennen, 19 graden aan de kust en tot 22 graden elders in het binnenland. Vanavond is het rustig en droog met vooral in het noorden soms brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het Kanaal. In het westen en langs de Franse grens kan er op het einde van de nacht wat lichte regen vallen. De minima liggen tussen 8 en 14 graden.

Ondanks de hoge luchtdruk bereikt morgen een warmtefront onze streken en komen we terecht in vochtige lucht. Het is zwaarbewolkt en af en toe kan er wat lichte regen of motregen vallen. Het blijft bovendien erg fris met maxima van hooguit 15 tot 17 graden in de Ardennen en 17 tot 20 graden elders in het land.

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag blijft het zwaarbewolkt met plaatselijk nog lichte regen of motregen. In het westen en het centrum van het land wordt het droger. Er is kans op vorming van nevel of mist. De minima liggen tussen 11 en 15 graden.

Dinsdag begint grijs met nevel en lage wolken. Over de noordoostelijke helft van het land kunnen er nog enkele regendruppels vallen. ’s Namiddags is het overal droog en vanaf de Franse grens trekt de hemel open. De maxima liggen rond 20 graden in de Hoge Venen en lokaal rond 25 graden in Laag-België.

Woensdag wordt een mooie zomerdag, met veel zon en enkele sluiers van hoge bewolking. Het kwik klimt tot tussen 24 en 28 graden.

Donderdag voert de westenwind gevoelig frissere en vochtigere lucht aan. Het blijft evenwel droog met afwisselend zonnige perioden en stapelwolken. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden.

Vrijdag zou een regen- en buienzone, eventueel met onweer, over het zuidoosten van het land trekken. Ten noorden van Samber en Maas zou het droger en zonniger blijven. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden.

Volgend weekend wordt ons weer bepaald door oceaanlucht die vanuit het zuidwesten tot westen over ons land stroomt. Het wordt gedeeltelijk bewolkt met kans op buien. De maxima liggen in de buurt van 24 graden in het centrum.

bron: Belga