Pukkelpop – Politie betrapt 152 Pukkelpoppers met drugs op zak

De politie heeft tijdens de voorbije editie van Pukkelpop 152 festivalgangers betrapt met drugs op zak. Dat heeft het parket Limburg zondagavond bekendgemaakt. Er werden twee personen aangehouden op verdenking van het dealen van verdovende middelen. De politie deed tijdens het festival permanent controles met bijstand van drugshonden van de federale politie. Van de 152 Pukkelpoppers met drugs betaalden 108 personen de minnelijke schikking onmiddellijk via de bankterminal. De andere 44 personen kregen een overschrijving, die ze binnen de twee weken moeten betalen.
De politie arresteerde ook twee personen op verdenking van het dealen van verdovende middelen. Een eerste verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket heeft een tweede verdachte via de snelrechtprocedure gedagvaard. Die zal zich binnen enkele weken voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.
Tijdens de voorbije Pukkelpopdagen is er intensief gecontroleerd, omdat het parket van Limburg een specifiek beleid hanteert dat er op gericht is om te voorkomen dat jongeren met drugs gaan experimenteren. Een meerderjarige die met drugs wordt betrapt krijgt meteen een minnelijke schikking. Die kan onmiddellijk via een bankterminal betaald worden, ofwel via een overschrijving.
In totaal zakten de afgelopen dagen 243.000 muziekliefhebbers naar de festivalweide in Kiewit af.

bron: Belga