Jupiler Pro League - Fel gewijzigd Club Brugge behoudt tegen Kortrijk maximum van de punten

Vicekampioen Club Brugge is zondag met 1-2 gaan winnen op bezoek bij KV Kortrijk op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League. Met een experimenteel elftal maakte het één doelpunt in elke helft en weerstond het in de slotfase aan de druk van Kortrijk. Dankzij de overwinning komt Club naast Charleroi aan de leiding met het maximum van de punten. Coach Ivan Leko verraste voor de aftrap door zijn team op liefst zeven plaatsen te wijzigen in vergelijking met het team dat vorige week vrijdag met 1-2 ging winnen op bezoek bij Zulte Waregem. Zowel Club als Kortrijk toonden aanvallende intenties in de beginfase van de wedstrijd en de eerste goal viel al na elf minuten. Jelle Vossen zag zijn schot tegen de hand van Bennard Kumordzi gaan en scheidsrechter Sébastien Delferière wees naar de stip. Vossen zette zich achter de bal en trapte zijn derde doelpunt van het seizoen tegen de netten, zijn derde vanop penalty. Na het doelpunt was het vooral Kortrijk dat de bovenhand nam, maar de bal wilde er niet in voor de ploeg van coach Yannis Anastasiou.

Kortrijk leek de rust niet goed verteerd te hebben, want al na vier minuten verloren ze Abdoulay Diaby uit het oog in het strafschopgebied. De Malinees kon zijn tweede doelpunt van het seizoen niet meer missen. Bij Kortrijk toonde Jovan Stojanovic zeer vlijtig en in de 68e minuut had hij eindelijk zijn verdiende doelpunt beet nadat hij goed opdook aan de tweede paal. Even later kwam Club goed weg toen Delferière geen graten zag in een duw van Jordi Vanlerberghe in de rug van Christophe Lepoint. Kortrijk kwam nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar de score bleef ongewijzigd.

In de rangschikking komt Club Brugge naast Charleroi aan de leiding met het maximum van twaalf punten. Blauw-zwart heeft wel een beter doelpuntensaldo dan de Zebra's. KV Kortrijk staat voorlopig zesde met zes punten, maar kan Moeskroen, dat zondagavond nog om 20u aan de bak moet tegen AA Gent, nog over zich heen zien springen.