Jupiler Pro League - Lokeren en Eupen pakken eerste punten van seizoen tegen Waasland-Beveren en Oostende

Lokeren en Eupen hebben zaterdagavond hun eerste punten van het seizoen behaald op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League. Lokeren won met 2-3 op het veld van Waasland-Beveren in de Wase derby. Eupen haalde het dan weer met 2-1 van Oostende, dat nog altijd geen enkel punt behaald heeft. Na een nul op negen begon Lokeren met het mes op de keel aan de Wase derby tegen Waasland-Beveren. Lokeren begon uitstekend aan de wedstrijd toen Stefano Marzo na vijf minuten een afvallende bal staalhard in doel kon schieten. In de achttiende minuut was het opnieuw raak toen Marko Miric op de juiste plaats stond bij een hoekschop. Het werd voor de rust nog 0-3 toen Mehdi Terki (34.) een heerlijke doorsteekpass van Samy Kehli naar waarde wist te schatten. Lokeren bleef ook gevaarlijk in de tweede helft, maar het was Waasland-Beveren dat de spanning opnieuw in de wedstrijd bracht via doelpunten van Nana Ampomah (57.)en Rudy Camacho (72.). De gelijkmaker hing in de lucht, maar Lokeren wist uiteindelijk toch stand te houden.

Topaankoop Zinho Gano stond bij Oostende meteen in de basis, maar met Mbaye Leye was het de topaankoop van Eupen die met een kopbal na 22 minuten de score opende. Ook Gano liet van zich spreken toen hij Michiel Jonckheere de gelijkmaker voorschotelde in de 37e minuut. Eric Ocansey had meteen na de rust een uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg, maar plaatste de bal net naast het doel van Oostende-doelman Silvio Proto. Even later was het wel prijs voor Ocansey toen hij een knappe aanval wist af te ronden in minuut 59. Gano kreeg nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Eupen hield de drie punten thuis.

Lokeren en Eupen pakken zo hun eerste punten van het seizoen en laten de rode lantaarn aan Oostende, dat nu troosteloos laatste staat met nul punten. Waasland-Beveren blijft voorlopig zevende in de stand met vijf punten.