Jupiler Pro League - Leider Charleroi behoudt ook tegen Genk het maximum van de punten

Charleroi is zaterdag met 0-1 gaan winnen op bezoek bij Racing Genk op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League. Een eigen doelpunt van Sander Berge besliste over de wedstrijd. Charleroi staat met het maximum van twaalf op twaalf voorlopig alleen aan de leiding van het klassement. Clinton Mata kreeg van Genk-trainer Albert Stuivenberg meteen een basisplaats als rechtsachter tegen de ploeg door wie hij uitgeleend wordt. Genk kwam niet goed voor de dag tegen een stevig georganiseerd Charleroi en mocht van geluk spreken dat het bij de rust nog steeds 0-0 stond.

Na de pauze kwamen de Limburgers beter in hun spel, maar keken ze na 58 minuten toch tegen een achterstand aan toen Sander Berge een verre inworp van Charleroi in zijn eigen doel devieerde. Christian Benavente leek in de slotfase de wedstrijd te beslissen, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overkant werd ook een doelpunt van Siebe Schrijvers afgekeurd voor buitenspel, wat dan weer niet terecht bleek.

Charleroi staat met het maximum van twaalf op twaalf voorlopig alleen aan de leiding van het klassement. Ook Club Brugge heeft met negen op negen nog steeds het maximum van de punten, maar komt zondag nog in actie. Genk mag stilaan van een mislukte seizoensstart spreken met vier op twaalf.

Later op de avond staan ook nog de wedstrijden tussen Waasland-Beveren en Lokeren, Eupen tegen Oostende en Mechelen tegen Antwerp op het programma. Zondagnamiddag ontvangt landskampioen Anderlecht om 14u30 STVV. Club Brugge speelt in de vooravond om 18u op bezoek bij Kortrijk. De speeldag wordt zondagavond om 20u afgesloten met een duel tussen Moeskroen en AA Gent.