Jupiler Pro League - Antwerp pakt in extremis volle buit op veld van KV Mechelen

Op bezoek bij KV Mechelen heeft Antwerp zaterdagavond met 1-2 gewonnen op de vierde speeldag van de Belgische eerste klasse A. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd bezorgde Faris Haroun Antwerp nog de zege. Antwerp-coach Laszlo Bölöni moest na een kwartier meteen puzzelen door het uitvallen van Obbi Oulare, de enige centrumspits in zijn wedstrijdselectie. KV Mechelen had het meeste balbezit in de eerste helft, maar de defensieve gordel van Antwerp bleek moeilijk te ontregelen. Vlak voor rust leek Stefan Drazic de thuisploeg toch op voorsprong te brengen, maar zijn poging strandde op de dwarsligger.

Ook na de pauze bleef Antwerp sterk verdedigen en in de 67e minuut kreeg verdediger Frédéric Duplus ook nog eens een geniale ingeving op aanvallend gebied. De Fransman leek een pass van Joeri Dequevy eerst niet goed mee te nemen, maar knalde de bal vervolgens wel schitterend in de winkelhaak. Invaller Hassane Bandé leek met een doelpunt in de 87e minuut Mechelen meteen een punt te bezorgen bij zijn debuut, maar Faris Haroun zorgde voor het slotakkoord door Antwerp het winnende doelpunt te bezorgen in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

Antwerp staat zo met zeven punten op een voorlopige vierde plaats in de Jupiler Pro League. KV Mechelen verloor na drie gelijke spelen een eerste keer en bengelt met drie punten onderaan op de veertiende plaats.

Zondagnamiddag ontvangt landskampioen Anderlecht om 14u30 STVV. Club Brugge speelt in de vooravond om 18u op bezoek bij Kortrijk. De speeldag wordt zondagavond om 20u afgesloten met een duel tussen Moeskroen en AA Gent.