Weerbericht – Zondag moet het weekend redden

Vrijdag trekken regen en intense buien naar het centrum en later het oosten van het land. Er is kans op onweer. Vanuit het westen neemt de buienneiging geleidelijk af en verschijnen er stilaan opklaringen. Tussen de opklaringen door kunnen er her en der wel nog enkele buien vallen. Dat meldt het KMI. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Ardennen en 21 of 22 graden in Vlaanderen. Vrijdagavond zijn er mogelijk nog enkele buitjes in het oosten. ’s Nachts wordt het meestal licht- tot halfbewolkt. Op het eind van de nacht verwachten we enkele buien in het westen. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan de kust.
Zaterdag is het wisselvallig en vrij winderig met enkele buien. In de namiddag verwachten we meer opklaringen in het westen en het centrum. In het zuidoosten blijft het echter grotendeels bewolkt. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden bij een matige en aan zee vrij krachtige westenwind. Er is kans op rukwinden van 50 tot 60 km/uur.
Zondagochtend is het op de meeste plaatsen rustig en droog met zonnige perioden. Ten zuiden van Samber en Maas is het mogelijk grijs en nevelig. Overdag ontwikkelen er zich stapelwolken maar blijft het grotendeels droog. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden.
Maandag is de bewolking aanvankelijk voldoende dik voor een spatje regen. In de namiddag wordt het droger en zonniger vanaf de Franse grens. In het noordoosten kan er dan nog een buitje vallen. De maxima stijgen naar 17 tot 22 graden.
Dinsdag begint zonnig. Overdag ontwikkelen er zich stapelwolken maar blijft het zo goed als droog. Plaatselijk bereiken we 25 graden.
Woensdag verwachten we een overgang naar frisser en wisselvalliger weer, mogelijk voorafgegaan door een opstuw van warme en onstabiele lucht. In het binnenland kunnen de maxima de 25 graden overschrijden maar groeit de kans op buien.
Donderdag is het licht wisselvallig met kans op enkele buien en maxima rond 21 graden.

bron: Belga